Wandelroute: Het Wolvenspoor in Schoonloo

In Drenthe is een groot aantal mooie wandelroutes te vinden. Wij wonen op een paar minuten rijden van de mooie bossen van Echten en zijn hier vaak te vinden. Gisteren besloten we langer te rijden dan een paar minuten. We kwamen uit in Schoonloo bij de wandelroute genaamd ‘Het Wolvenspoor’.

Het Wolvenspoor is een wandelroute door het Hart van Drenthe. De route is ongeveer vijf kilometer. Voor de route moet je de witte pootafdrukken van de wolf volgen. Deze pootafdrukken staan vaak op een steen, maar wij hebben er ook eentje op een boom gezien.

De route is erg afwisselend. Je komt via kronkelpaadjes door een donker bos, heidevelden, vijvers en nog meer moois. Een deel van de route bestaat uit planken en bruggetjes. Er liggen ook een aantal boomstammen op de route. Om deze route te kunnen lopen, is het dus wel van belang dat je goed ter been bent. Met een kinderwagen of rolstoel is deze route niet goed begaanbaar.

De bewegwijzering van de route

Wij vonden deze route erg leuk! Het was lekker rustig en onderweg was veel te zien. Het leuke aan deze route vonden wij dat de paadjes niet echt aangelegd leken (wat ze natuurlijk wel waren). Het leek daardoor of je midden in een heel groot afgelegen bos liep. Dit gevoel wordt natuurlijk versterkt doordat het rustig was en we weinig mensen tegen kwamen.

Wij zouden je zeker aanraden deze route eens te lopen! Je vindt het Wolvenspoor aan de Olle Hulleweg in Schoonloo. Hier is een kleine parkeerplaats speciaal voor het Wolvenspoor. Parkeren is gratis en vanaf de parkeerplaats kan je direct de route op.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: