Een weekend uitwaaien op Waddeneiland Vlieland

Wij gingen pas een weekendje weg naar één van de Waddeneilanden: Vlieland. We waren allebei nog nooit naar Vlieland geweest, dus we waren erg benieuwd! Ben jij benieuwd naar hoe ons weekend was? Lees dan snel verder!

Op zaterdag vertrokken we richting de haven van Harlingen. De tickets voor de boot hadden we al online geboekt. Op internet hadden we gelezen dat de parkeerplek niet direct aan de haven was, dus we waren op tijd van huis vertrokken. Vanaf Hoogeveen is het maar een dik uur rijden naar Harlingen.

Onderweg kregen we een SMS’je van de rederij: onze boot had technische problemen. We hadden daarom twee opties: mee met sneldienst die eerder vertrok dan onze boot, of een boot die veel later zou vertrekken dan onze boot. Omdat we lekker op tijd van huis waren vertrokken, waren we op tijd voor de sneldienst. De sneldienst vaart ook langs Terschelling, helaas voor ons was het dus niet veel sneller. Wel een stuk beter dan wachten tot het einde van de middag.

Natuur op Vlieland

Aangekomen op Vlieland hoefden we nog maar een heel klein stukje te lopen voor we bij ons hotel waren. We sliepen in Hotel Zeezicht. Een prachtig hotel, met jawel, uitzicht op zee! Het hotel ligt aan het begin (of einde) van de Dorpsstraat. Het hotel is dus heel centraal gelegen. Dat is heel handig, aangezien je de auto niet mee kan nemen.

Hotel & Restaurant Zeezicht

Na het inchecken en chillen op onze kamer, was het tijd voor een klein verkenningsrondje op de hardloopschoenen. We renden langs de haven, over het strand, door het bos, langs de vuurtoren door de Dorpsstraat weer terug.

Na een warme douche was het tijd voor een lekkere maaltijd. Omdat we hotelgasten waren, mochten we in het restaurant dineren. En dat viel niet tegen! Er was veel keus, de is inrichting sfeervol en de bediening is erg vriendelijk. Het eten smaakte ook heel erg goed! De Carpaccio is volgens Dennis een van de lekkerste die hij ooit had gegeten.

Na het eten gingen we weer naar de kamer. Hier hebben we nog even Kamp van Koningsbrugge gekeken. Daarna gauw oogjes toe, want voor zondag stond een trailrun gepland (klik hier voor info over de trail).

De nieuwe boot

Na het uitgebreide ontbijt, de hele toffe trailrun, een warme choco en een warme douche, ging een stevige lunch er wel in! Na de lunch zijn we nog even het dorpje in geweest, om vervolgens weer richting de boot te gaan. De boot waarmee we zouden gaan was nog niet gerepareerd. Als afsluiter van ons weekend mochten we op een split splinternieuwe boot weer terug. Een mooie afsluiting van ons fijne weekend!

We zijn allebei positief verrast door Vlieland! De natuur is prachtig en de mensen zijn heel vriendelijk. Er hangt een gemoedelijke sfeer en er is weinig verkeer. Het hotel was heerlijk vertoeven met veel voorzieningen. De kamer was mooi ingericht, net als de rest van het hotel. Beide zeker de moeite waard om heen te gaan! Wij gaan zeker nog eens terug!

Eén opmerking over 'Een weekend uitwaaien op Waddeneiland Vlieland'

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: