Ons trailrun avontuur op Vlieland!

Eind november brachten wij een bezoek aan Vlieland! We mochten daar op pad met Melle, die ons tijdens een trailrun een deel van het eiland ging laten zien.

Voor op de vrije zondag ging de wekker vrij vroeg. 07:45 uur om precies te zijn. We hadden gekozen voor de vroege ontbijt shift in het hotel, zodat ons ontbijt nog even kon zakken voor we zouden gaan lopen. Zo gezegd, zo gedaan. Stipt 10:00 uur stonden we, bepakt en bezakt, klaar voor de trailrun. Litertje water in mijn trailrugzak, hardloopkleding en –schoenen, handschoenen en een muts: alles om de gure ochtend door te komen.

Melle nam ons mee, verder het eiland op. Na een halve kilometer op de weg doken we direct het bos in. we slaan linksaf, nog eens links, een keer rechts… Al snel liepen we op paden die niet echt meer op paden leken. Ik realiseerde me dat ik hier waarschijnlijk nooit was gekomen zonder onze persoonlijke gids!

Na enkele kilometers liepen we ineens door de duinen en zetten we koers richting het strand. Her en der liet Melle ons stoppen om iets te vertellen over een huisje, plant of bunker. Ik begon hierdoor weer net iets anders naar de omgeving te kijken. We gingen de laatste duin over en liepen het strand op.

De duinen, net voor we het strand op gingen

Op het strand waren we de enigen. Nee echt, hoe ver ik ook voor of achter me keer: ik zag niemand. Ik vond dit erg bijzonder! Natuurlijk was ik weleens vaker op een nagenoeg leeg strand geweest. Maar nog nooit eerder had ik echt het gevoel dat wij echt de enigen waren. Altijd liepen er nog wel een paar mensen rond.

Na weer een paar kilometer liepen we de duinen weer in. We liepen richting het bos. Hiervoor nam Melle de meest mooie route, en die liep niet over een pad. Dwars door de duinen, langs schapen en hooglanders, richting de bomen in de verte.

De rest van de route leidde ons langs ontzettend mooie plekken met verhalen die minstens zo mooi waren. Uiteindelijk kregen we de vuurtoren in beeld en kwam onze trailrun, na bijna 20 km, tot een einde.

Melle, bedankt dat je onze gids wilde zijn! Door jou heb ik plekken van Vlieland gezien die ik anders nooit had gezien! Bovendien was het ook nog eens gezellig! Voor iedereen die nog twijfelt over een trailrun op Vlieland: twijfel niet langer! Het eiland is prachtig en een trailrun is de perfecte manier om dat te ontdekken.

Eén opmerking over 'Ons trailrun avontuur op Vlieland!'

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: