7 manieren om thuis te zorgen voor het vakantiegevoel

Afgelopen week is de lockdown weer verlengd en werd ons verzocht om zeker tot 1 maart niet naar het buitenland te gaan. Om tot die tijd toch het vakantiegevoel zo nu en dan te krijgen, hebben wij 7 tips voor je!

1. Kook een (nieuw) buitenlands recept

Één van de leuke dingen aan reizen is het ontdekken van nieuwe smaken en voedsel. Probeer daarom thuis eens een recept van één van je favoriete landen. Kleed de eettafel gezellig aan, zet wat plaatselijke muziek op en genieten maar! Onze favoriete buitenlandse recepten zijn Gozleme en Koh Suey.

2. Maak een vakantie-hits afspeellijst

Je hebt vast een hele boel nummers die je doen denken aan leuke momenten op reis. Maak een afspeellijst van al deze nummers en luister deze als je reis-heimwee hebt.

3. Maak een fotoboek

Je telefoon/computer/camera staat vol met mooie foto’s van leuke dagjes weg en mooie reizen. Om er vervolgens vaak niks meer mee te doen. Laat al deze foto’s printen en plak ze in een mooi boek. Of maak direct online een mooi boek van al je avonturen. Als je veel videobestanden hebt, kan je ook een aftermovie maken.

4. Plan je volgende avontuur

Het leuke van op reis gaan, is deels ook het plannen van jouw avontuur. Hoewel je het nu misschien te spannend vindt om al iets te boeken, kan je natuurlijk altijd inspiratie opdoen. Of boek een fijn reisje in ons eigen kikkerlandje.

5. Postcrossing

Zelf naar het buitenland gaan kan misschien niet, maar een kaartje kan dat wel. Via Postcrossing.com ontvang je adressen van mensen van over de hele wereld om een kaartje naartoe te sturen. Andere gebruikers van over de hele wereld ontvangen dan weer jouw adres om een kaartje naartoe te sturen. Op Postcrossing kan je bij je account een voorkeur aangeven voor het soort kaartjes je graag wilt ontvangen of wat je graag zou willen lezen op het kaartje. Zo kan je iemand vragen naar bijvoorbeeld een kaartje van de omgeving en de cultuur van diegene.

Wij hebben inmiddels al meer dan 50 kaartjes mogen ontvangen uit onder andere China, Japan, Maleisië, Zweden, Australië en Rusland. Aanmelden op Postcrossing is gratis. Je moet wel de ansichtkaarten en postzegels die je zelf op de post doet betalen.

6. Kijk een film of lees een boek

Er zijn prachtige films en boeken gemaakt over bepaalde reizen en natuurgebieden. Zoek er eentje van een reis die jij al hebt gemaakt of juist van een die je nog wilt maken.

7. Leer een vakantie-vaardigheid

Leer iets handigs dat je op reis goed kan gebruiken, bijvoorbeeld de taal van je lievelingsland. Zou je graag eens een trailrun door de bergen willen doen, maar heb je geen goede conditie? Ga dan eens een rondje rennen buiten. Wil je graag super toffe foto’s maken van je aankomende avonturen? Ga oefenen met fotograferen. Zo zijn dat geen belemmeringen meer voor je volgende avontuur!

Een deel van de ontvangen kaartjes van Postcrossing

We hopen dat je wat aan onze tips hebt gehad. Mocht je zelf nog een goede tip hebben, let us know! En hopelijk mogen we snel weer op pad. Tot die tijd: blijf gezond!

Eén opmerking over '7 manieren om thuis te zorgen voor het vakantiegevoel'

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: