Wandelen door de natuur van het Mantingerveld, Drenthe

Afgelopen weekend maakten wij een wandeling door het Mantingerveld in Mantinge. Het leuke aan dit natuurgebied is dat je niet op de paden hoeft te blijven. Zo kan je helemaal afwijken van de routes die er al zijn. Erg leuk! En voor ons maar een paar minuten rijden.

Het Mantingerveld was een aantal jaren geleden nog landbouwgrond. Door de inzet van Natuurmonumenten wordt deze landbouwgrond weer herstelt naar het natuurlijke landschap.

Het Mantingerveld kan je op verschillende manier beleven: met de fiets, ter paard of gewoon wandelend. Ook de hond mag mee, maar deze moet wel aangelijnd zijn.

Wij verkenden het Mantingerveld wandelend. Er zijn drie routes in het gebied: de witte, de gele en de rode. De gele en de rode liggen allebei aan een kant van het gebied en zijn vier tot vijf kilometer. De witte route is twaalf kilometer. De route loopt langs de gele en rode route én het stuk ertussen. Wij kozen voor de rode route.

De rode route is een duidelijk aangegeven route die je langs allerlei mooie plekken van het Mantingerveld leidt. Op ongeveer de helft of het begin van de route (ligt eraan of je op P1 of P2 geparkeerd staat) kan je een stop maken bij de Voscheheugte. Hier kan je iets lekkers te eten en te drinken halen. Met een beetje geluk drink je jouw koffie to-go naast een Hooglander! Deze plek is zeker een aanrader om een stop te maken.

Wil je ook graag een bezoekje brengen aan het Mantingerveld? Rijd dan richting Mantinge. Aan de Mantingerdijk vind je op twee verschillende plekken parkeerplaatsen van Natuurmonumenten. Deze zijn gratis en staan goed aangegeven. Veel plezier!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: