Een middagje Zwolle: De Stadswandeling 038

Afgelopen weekend waren wij in Zwolle en deden we daar twee stadswandelingen. We hadden een erg leuke middag en willen je graag meer vertellen over deze leuke activiteit. Lees gauw verder voor onze tips en avonturen!

Op sociale media hadden we al bij meerdere mensen gezien dat er leuke stadswandelingen werden georganiseerd in samenwerking met de locale horeca. Wij dachten dat dit alleen op zaterdag en zondag was, en wij gingen op vrijdag. We kozen er daarom voor om een wandelroute te lopen die op internet (zie deze, of deze) te vinden was, en zelf wat lekkers te scoren onderweg.

Eenmaal in Zwolle zagen we dat er op vrijdag ook een stadswandeling georganiseerd werd door de Stadswandeling 038. Door de top service konden we op het nippertje toch nog mee doen!

Het leuke aan een stadswandeling is dat je de stad (opnieuw) leert kennen! Wij komen regelmatig in Zwolle, maar toch hebben we nieuwe dingen ontdekt. Leuke restaurantjes (de Pizzabakkers!), mooie gebouwen en schattige straatjes.

Focaccia met truffeldip en Prosecco

Met een stadswandeling ben je zo een middagje zoet. Het leuke aan de georganiseerde stadswandeling is dat je naast een route en goede horeca-deals, ook een soort puzzeltocht voor onderweg ontvangt. Zo is het meer dan alleen een wandeling langs de hoogtepunten van de stad.

De georganiseerde stadswandeling heeft meerdere keuzemogelijkheden voor een wandeling. Zo kan je op vrijdag een wandeling doen als vervanger voor de vrijmibo, maar je kan ook een culinaire- of ontbijtwandeling doen. Of je kiest voor de ‘normale’ stadswandeling. Er is voor ieder wat wils. De kaartjes kosten in Zwolle €3,50 per persoon, dus om de prijs hoef je het ook niet te laten.

De bovenkant van de Sassenpoort

Met de combinatie van de twee wandelingen die wij hebben gelopen, hebben we iets meer dan 6,5 kilometer gewandeld. De routes zijn goed begaanbaar met een rolstoel of kinderwagen. Daarom een geschikt uitje voor iedereen!

Mocht je ook enthousiast zijn geworden, hier een paar handige tips:

  • Koop je kaartje op tijd, kaartjes zijn op bepaalde momenten in de week beschikbaar voor het aankomende weekend
  • Zorg voor voldoende batterij onderweg (voor foto’s en het volgen van de route)
  • Kom met een lege maag, dan kan je extra veel proeven onderweg 🙂
  • Houd je aan de Corona-regels
  • Heb je een favoriete parkeerplek rondom de stad? Geen probleem! Er is geen bepaald begin of eindpunt van de route, dus je kan beginnen waar je wil.

Wij zijn enthousiast over de stadswandeling en zullen in de toekomst zeker nog eens meedoen. Heb jij al eens een stadswandeling gedaan? Zo ja, waar?

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: