Genieten aan het strand: Duinroosroute in Katwijk aan Zee

Wij zijn al een aantal keer in Katwijk geweest. Michelle ging er wel eens op vakantie, en samen hebben wij deelgenomen aan de Halve van Katwijk. Een hardloopwedstrijd door de omgeving van Katwijk. Deze keer renden we de Duinroos-route. Een mooie route met uitkijkpunt, die ook leuk is om te wandelen.

Wij begonnen met de route vanaf de boulevard van Katwijk. Daar hadden wij ook de auto geparkeerd. Als je op de boulevard in de richting van Scheveningen loopt, staat het bordje van het begin van de route als je met de bocht mee gaat. Vanaf daar volg je de groene pijltjes.

Duinroos route Katwijk groene pijltjes

De route zelf is bijna vijf kilometer lang. Deze route loopt langs een camping, een strandopgang, dwars door de duinen en langs een uitkijkpunt. Vanaf dat uitkijkpunt kan je genieten van het prachtige uitzicht over de duinen, maar je kan ook andere steden zien in de verte.

Duinroosroute Uitzichtpunt Vlaggeduin

De route gaat helemaal over schelpenpaden. Toch zouden wij het niet aanraden om met iemand te gaan die volledig afhankelijk is van een rolstoel of kinderwagen. Sommige stukjes zijn namelijk behoorlijk stijl of gaan door mul zand heen. Ook is het niet mogelijk om met een rolstoel of kinderwagen boven te komen op het uitzichtpunt. Mocht je met iemand gaan die wel kleine stukjes kan lopen of getild kan worden, is de route goed te doen.

Duinroosroute Katwijk wandelpad

De route was heerlijk rustig en de natuur langs de route is prachtig. Wij vonden de route ook erg leuk omdat het een beetje heuvelachtig was. Naast de schelpenpaden zijn er ook plekken die eerder akkers waren, daar mag je vrij rondlopen. Honden mogen ook mee, als ze zijn aangelijnd.

Katwijk strandhuisjes op het strand

💡 Handige info: 📍 Katwijk 🅿️ Boulevard Katwijk 🟢 Voor de route volg je de groene pijltjes 🏕 Moet je een stukje rijden en wil je blijven slapen? Strandcamping Zuidduinen ligt direct aan de route.

Duinroosroute Katwijk vennetje met wandelpad

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: