Wandelen door het Echtens Paradijs

In het zuiden van Drenthe ligt het dorpje Echten. Rondom Echten zijn veel mooie en bosrijke natuurgebieden te vinden. Door een van deze natuurgebieden loopt de rode route. Een wandelroute van ongeveer 6 kilometer. Alle info over deze wandeling vind je in deze blog.

Vennetje in het Echtens Paradijs

De bossen in Echten hebben van alles wat: mooie heide, zandvlaktes, slingerpaadjes, vennetjes en dicht beboste stukken bos. In de zomer zitten de vennetjes vol met kwakkende kikkers, die samen met de vele vogels in het bos, zorgen voor gezellige muziek tijdens je wandeling.

De rode wandelroute in Echten komt langs veel van deze mooie plekken. Zo wandel je over slingerende zandpaadjes, langs vennetjes, door het bos. Ook wandel je langs de zandvlakte. Deze zandvlakte met aan de randen veel heide, is prachtig. Daarom zouden we je aanraden om daar even van de route af te wijken. Vanaf de zandvlakte kan je namelijk op veel plekken de route weer op.

In het Echtens Paradijs mag je hond ook mee. Op een deel van de rode wandelroute moet de hond aangelijnd zijn, maar er is ook een groot losloopgebied. Deze wandelroute is dus zeker geschikt voor mensen die graag wandelen met de hond.

Zonsondergang Echtens Paradijs

Voor de rode route kan je op meerdere plekken parkeren. Wij zelf beginnen onze wandelingen vanaf de Velingenweg in Echten. Hiervoor moet je over een zandpad met veel heuvels en Keulen. Zie je dat niet zitten, dan kan je de ronde ook beginnen bij de Westerbergen. Je moet dan eerst een stukje naar de route toe lopen, maar je begint en eindigt dan wel bij een fijne horecagelegenheid. De route naar de rode route staat aangegeven vanaf de Westerbergen.

De route is helaas niet geschikt voor kinderwagens en rolstoelen. Dit komt door de vele smalle paadjes en het mulle zand. Heb je een kinderwagen of een rolstoel en wil je graag wandelen in Echten? Het Familiepad of het Roekpad in Echten zijn dan erg leuk en super geschikt!

Rode wandelroute Echtens Paradijs

Ben je langere tijd in Echten? Lees dan onze blog over leuke activiteiten, lekkere restaurants en andere tips voor dit gezellige dorp.

2 gedachten over “Wandelen door het Echtens Paradijs

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: