Nationaal Park Dwingelderveld: Wandelen door Vennetie

Vennetie? Ja, je leest het goed. Bij het bezoekerscentrum Nationaal Park Dwingelderveld ligt Vennetie. Samen met nog een aantal plekjes, zoals het Heiderijk. Benieuwd naar wat je er kan doen? Lees dan deze blog!

Rondom het bezoekerscentrum van Nationaal Park Dwingelderveld liggen een aantal tuinen. Deze tuinen hebben allemaal een eigen naam, die aangeeft wat je er kan vinden.

Zo heb je het Fladderland, een stuk tuin die goed bewoond kan worden door vlinders. Je kan door het Fladderland heen lopen en er je vindt er ook informatie over diverse vlinders die je daar kan zien rond fladderen.

De tuinen van het bezoekerscentrum lijken niet veel op de meeste achtertuinen. Zo heeft de tuin een grote ven, waar je met behulp van vlonders en glazen wanden doorheen en overheen kan lopen. Zo kan je goed zien wat er allemaal onderwater leeft. Ook zijn er hutten, speeltoestellen, picknickbanken, een bijenstal en schattige schapen te vinden. Maar dat is nog niet alles, dus ga lekker zelf op pad 🙂

Alle tuinen zijn met elkaar verbonden, dus je kan makkelijk van tuin naar tuin lopen. Vanaf de tuinen kan je ook aan de zwerfkeien-route beginnen (blog volgt).

De tuinen zijn deels geschikt voor rolstoelen en kinderwagens. Het bezoekerscentrum is te vinden aan de Benderse 22 in Ruinen.

Eén opmerking over 'Nationaal Park Dwingelderveld: Wandelen door Vennetie'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: