Wandelen tussen de boomtoppen van de Hondsrug

In Drouwen, tussen Rolde en Gieten, kan je wandelen tussen de boomtoppen. Staatsbosbeheer heeft hier namelijk een Boomkroonpad gebouwd. Rondom het Boomkroonpad is nog veel meer leuks te doen. Alle info vind je hier!

Het Boomkroonpad maakt onderdeel uit van het Buitencentrum Boomkroonpad. Naast het Boomkroonpad vind je hier een winkeltje van Staatsbosbeheer met souvenirs en andere leuke spulletjes, een grote speeltuin, de start van meerdere wandelroutes en een restaurantje.

Het Boomkroonpad begint bij de ‘wortels’ van de boom. Je gaat een beetje onder de grond en kan daar zien wat er allemaal onder de grond bij de bomen zit. Daarna kan je met een trap omhoog en kan je het hele pad lopen. Dit pad loopt zigzaggend tussen de boomtoppen door naar een andere plek in het bos. Vanaf daar kan je weer terug naar de speeltuin of de horeca, maar hier starten ook alle wandelroutes van de omgeving.

Het gebied direct rond het Boomkroonpad was erg druk. Op het Boomkroonpad zelf viel het redelijk mee, omdat je een toegangskaartje moest kopen voor een tijdslot. De wandelroutes die starten vanaf het Boomkroonpad waren erg rustig, daar waren nauwelijks andere wandelaars.

De lengte van de wandelroutes variëren van 3 kilometer tot en met 16 kilometer. Zo is er voor de meeste bezoekers wel een geschikt pad te vinden. Voor elke wandeling is een gratis folder te krijgen bij het buitencentrum, waarin de info van de wandeling staat. Zo krijg je informatie over wat je onderweg tegenkomt.

Het Boomkroonpad is een aanrader om te bezoeken als je gaat wandelen in de omgeving of er op uit wil met kinderen. Vanaf het hoogste punt kan je in de zomer helaas niet ver kijken, omdat de bomen hoger zijn dan het hoogste punt van het pad. Er is veel te doen, te zien en te leren. De wandelpaden van de wandelingen waren lekker rustig.

Een kaartje voor het Boomkroonpad kan je kopen bij het winkeltje van Staatsbosbeheer of online. De prijs voor een volwassene is €4,50 en voor kinderen is de entree €2,25. Als je je kaartje online bestelt, krijg je korting.

Je vindt het Boomkroonpad aan de Steenhopenweg 4 in Drouwen. Parkeren is gratis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: