Op verrassingsavontuur met Adventure in a Box

Via Instagram kwamen wij op het account van Adventure in a Box. Een bedrijf dat verrassingsavonturen in de natuur organiseert. We waren direct enthousiast over het concept en besloten een box te bestellen. De box lag al een tijdje bij ons in huis, maar afgelopen weekend gingen we er dan eindelijk mee op pad! Onze ervaring lees je in dit blog.

Hoe het werkt

Op de site kan je een box bestellen. Je hebt hierbij keuze uit meerdere boxen. Wij kozen voor de ‘Adventure in a Day’. In deze box zitten alle benodigdheden voor een avontuur voor één dag. De box wordt naar een zelf gekozen adres gestuurd. Als je de box in huis hebt, ben je helemaal vrij om te kiezen welke dag je op pad gaat. Je hoeft dus geen datum te reserveren bij het bestellen.

Adventure in a Box inhoud
De ‘Adventure in a Day’ box

Bij het bestellen van de box weet je niet waar het avontuur heen gaat, behalve dat het in Nederland is. De makers van de box garanderen dat als je om negen uur van huis vertrekt met de auto, je zeker weten genoeg tijd hebt voor je avontuur.

Om van het avontuur te genieten is het van belang dat je ongeveer 15 kilometer kan wandelen. Je kan ook aangeven dat je met kinderen bent, dan wordt de route iets ingekort.

Adventure in a Box Veluwe Posbank
Uitzichtpunt

Dit zit er in de box

In de box zitten alle benodigdheden voor een dag vol met avontuur. Het enige waar je zelf voor moet zorgen is vervoer, goede kleding, fijne schoenen en eten en drinken voor onderweg.

In de box vind je de voorbereiding voor het avontuur. Dit is misschien handig om de dag van te voren even door te nemen. Daarnaast is er een kaart van het gebied waar je doorheen gaat wandelen, kaarten met beschrijvingen en opdrachten tijdens de route, informatieve kaartjes van het gebied, een kompas en andere leuke verrassingen.

Wandelpad op de Posbank

Onze ervaring

Ons avontuur vond plaats op de Veluwe. De route had een duidelijk startpunt, die goed te vinden was met de navigatie. Zo konden we in ieder geval zeker weten op het juiste punt beginnen.

In de box zat een kompas, inclusief duidelijke uitleg. Dat was erg handig. Zo kan je als onervaren kompasgebruiker je ook prima redden. De routebeschrijvingen waren duidelijk. Ook was er regelmatig een moment waarin je kon checken of je nog steeds op de juiste route liep. Zo kon je niet te ver van de route af raken.

Wilde paarden op de Posbank tijdens route Adventure in a Box
Onderweg zagen we wilde paarden

De opdrachten en informatie onderweg waren ook leuk om te doen en te lezen. We hebben handige dingen geleerd over het gebruik van een kompas (die gebruiken we niet zo vaak) en het gebied waar we doorheen wandelden. We hebben ook dingen geleerd over de natuur in het algemeen.

We vonden de route erg leuk! We vonden de route erg tof omdat er eigenlijk geen verhard stuk weg in zat en we door allerlei verschillende gebieden heen kwamen. Hierdoor hadden we het gevoel dat we door eindeloze natuur heen wandelden.

Uitkijktoren op route Adventure in a Box
Vanaf de Brandtoren

We waren ook nog niet in de omgeving geweest voor een wandeling. Dit was een leuke manier om een voor ons nieuw gebied te leren kennen.

Onderweg kwamen we regelmatig andere wandelaars tegen, maar omdat er zoveel paadjes waren, leek het niet super druk. Dat vonden we fijn. We zijn ook positief verrast door de Veluwe, het is zo mooi daar!

Pad naar uitzichtpunt tijdens Adventure in a Box
Pad naar een uitzichtpunt

Aanrader?

Zoals je hopelijk al gemerkt hebt, zijn wij erg enthousiast over de box! Wij hebben op een hele leuke manier een nieuw natuurgebied ontdekt. We zouden je daarom ook zeker aanraden om de box te bestellen.

De box is met aandacht samengesteld en dat straalt er vanaf. De vormgeving is mooi en de kaarten met de route, opdrachten en informatie zijn van goede kwaliteit.

Natuur in route Adventure in a Box

De opdrachten en kaarten zijn duidelijk en de uitleg is goed. Hierdoor is de box voor iedereen goed uit te voeren, van doorgewinterde wandelaar tot beginnende avonturier.

De box kost € 45 en dat lijkt misschien veel voor een wandelroute. Wij zagen het niet als een wandelroute, maar als een dagje uit. De box is namelijk veel meer dan alleen een wandelroute. Met die gedachte vonden wij €45 reuze meevallen.

Natuur tijdens Adventure in a Box
De Posbank

2 gedachten over “Op verrassingsavontuur met Adventure in a Box

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: