Kamperen met een daktent: Onze eerste nachten

Sinds een aantal weken zijn wij de trotse eigenaren van een Dare To Be Different daktent. Sinds de aanschaf zijn we er al een aantal nachtjes mee weg geweest. Hoe de daktent ons bevalt lees je hier!

De afgelopen jaren zijn wij op kampeervakantie geweest met een tent van de Decathlon. Deze tent hadden we gekocht tijdens een roadtrip door Italië, toen de tent die we mee hadden begon te lekken. Nadat de tent heel vaak op- en afgebroken was, werd het tijd voor wat nieuws. We wilden wat meer gemak, zodat we tijdens het trekken niet telkens lang bezig waren met het opruimen en opzetten van ons plekje. We wilden het wel graag comfortabel houden. We kozen daarom voor een daktent.

Camping de Vinkenkamp

We kozen voor de de Dare To Be Different daktent omdat deze aan onze eisen voldoet: niet te groot op het dak, inklapbaar met het beddengoed er nog in (scheelt weer in de kofferbak), een droge instap en ook een fatsoenlijk uiterlijk. Wij hebben maat 140L. Het voordeel hiervan is dat er een ondertent onder kan en dat hij niet te ver uitsteekt op het dak. De ondertent hebben wij uiteindelijk niet aangeschaft, omdat onze auto (Volkswagen Polo) niet zo hoog is, en er dan weinig bruikbare ruimte overblijft. Dat vonden we zonde.

Voor we ons eerste nachtje weg gingen, hebben we gezocht naar handige oplossingen voor het opbergen van onze kampeerspullen. We wilden bijvoorbeeld geen kastje meer mee, maar ons servies en bestek moet wel netjes opgeruimd kunnen worden. Hiervoor zijn gelukkig allerlei handige dingen te vinden/maken. Toen dat geregeld was konden we zonder gedoe op pad.

Camping de Koeksebelt

Ons eerste nachtje weg ging naar Ommen. We hebben toen bij Camping de Koeksebelt gestaan. Hier hadden we een prachtig plekje aan de Vecht waar we konden genieten van een prachtige zonsondergang. Hier merkten we wel dat het matras wat hard was. We hebben daarom voor ons volgende nachtje weg een topper gekocht bij IKEA.

De topper hebben we getest op Minicamping ‘t Hijkerveld. We boften wederom met het weer en we hadden een heerlijk plekje langs de maïsvelden. Vanaf de camping was je zo op het Hijkerveld. Super fijn! Door de topper hebben we een stuk beter geslapen. Gelukkig kan de daktent nog steeds dicht met de topper er in.

Minicamping ‘t Hijkerveld

De ultieme test kwam toen we op Camping de Vinkenkamp stonden. De Vinkenkamp ligt in een bosrijke omgeving. Hier hebben we de hele nacht door regen gehad. Toen ‘s ochtends het zonnetje weer voorzichtig begon te schijnen, was alles binnenin de tent gelukkig nog droog.

Camping de Vinkenkamp

Op camping de Eskamp in Lemele stond de daktent geen zware test te wachten. Het weer was lekker warm en zonnig. De camping had een perfecte ligging voor een bezoekje aan de Lemelerberg. Dat hebben we dan ook meermaals gedaan. ‘s Avonds konden we genieten van de heldere hemel en vallende sterren. Door de late check-out konden we de volgende dag ook lekker rustig aan doen. En omdat de daktent zo snel is ingeklapt, hoefden we daar met de tijd niet zoveel rekening mee te houden.

Al met al is de daktent is precies wat we er van gehoopt hadden: comfortabel en op- en afbreken is zo gepiept! Het enige nadeel is dat de daktent behoorlijk wat weegt en daarom niet zomaar even op het dak van de auto getild is. Maar dat nemen we graag voor lief!

3 gedachten over “Kamperen met een daktent: Onze eerste nachten

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: