Wandelen langs bloeiende heide op de Lemelerberg

Afgelopen weekend sliepen wij in onze daktent aan de voet van de Lemelerberg. Een prachtig natuurgebied in Overijssel. We gingen vanaf de camping meerdere keren het gebied in. De wandelroute die we op zondag liepen willen we graag met je delen.

De wandelroute is ongeveer 4 kilometer lang, en loopt langs alle mooie plekjes van de omgeving. Tijdens de wandeling kom je langs veel heidevelden, die nu volop in bloei staan. Daarnaast kom je ook langs twee uitzichtpunten. Hier kan je even staan kijken, maar er staan ook bankjes zodat je lekker kan zitten.

De natuur waar je doorheen wandelt is erg afwisselend en groen (en op het moment van schrijven paars 💜). Er zijn mooie doorkijkjes en leuke klimmetjes.

De route is aangegeven met licht-oranje pijltjes. De route is niet geschikt voor rolstoelgebruikers en kinderwagens. Doordat er ook wat steile stukken en minder vlakke paadjes zijn, is deze route ook minder geschikt voor mensen die bijvoorbeeld met een stok lopen. Het uitzichtpunt het dichtst bij de parkeerplaats is wel voor iedereen goed toegankelijk.

De route start vanaf De Lemelerberg (horeca). Hier kom je na 4 kilometer ook weer uit. Er is hier een terras waar je lekker kan lunchen of wat kan drinken. Voor als je minder lang de tijd hebt is er ook een to-go gelegenheid. Parkeren kan op het terrein en is gratis. De navigatie kan je instellen op Kerkweg 32 in Lemele.

Horecagelegenheid ‘De Lemelerberg’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: