Wandelen over de 360 meter lange Hangbrug Geierlay (Moezelgebied)

Onze roadtrip dit jaar begon met een bezoekje aan Cochem en een wandeling over de 360 meter lange en 100 meter hoge Hangbrug Geierlay. Een hangbrug in het Moezelgebied. Wij kwamen de brug per toeval tegen en delen graag onze tips met jou!

De Geierlay Hangbrug is maar liefst 100 meter hoog, 360 meter lang en maar 85 centimeter breed.

De hangbrug is gebouwd in 2015 en vormt een verbinding tussen Mörsdorf en Sosberg. De brug hangt over een natuurgebied heen: het Mörsdofer Bachtal. De hangbrug is alleen wandelend te bereiken en wandelend over te steken. De brug hangt op 100 meter hoogte en is 360 meter lang. De brug is maar 85 centimeter breed.

Hangbrug Geierlay tussen de bergen

Er zijn vier verschillende parkeerplaatsen in Mörsdorf waar je je auto of camper kan parkeren. Dit zijn betaalde parkeerplaatsen, waarvan je maar op één parkeerplaats je camper mag parkeren. Bij alle parkeerplekken zijn informatieborden en WC’s aanwezig. De parkeerplek bij het informatiecentrum is het dichtst bij het natuurgebied. Vanaf alle andere parkeerplekken is het maximaal 1,7 kilometer wandelen naar de start van de wandelingen richting de hangbrug. Deze routes staan duidelijk aangegeven.

🅿️ Stel voor een parkeerplaats de navigatie in op Mörsdorf. Hier kan je kiezen tussen vier verschillende parkeerplekken, genummerd van P1 tot en met P4. Hoe lager het nummer, hoe minder ver lopen naar de brug. Op P2 kan je met de camper staan en mag je ook overnachten met de camper.

Geierlay Hangbrug gezien vanaf de brug

Bij het informatiecentrum kan je een flyer krijgen met info over de brug, waar ook een aantal leuke wandelroutes vanaf de brug in staan. Bij het informatiecentrum kan je ook souvenirs kopen of wat lekkers voor onderweg.

De brug is normaal gratis over te steken, maar door Corona en de kosten van de hygiene-maatregelen moet je nu €5 per persoon betalen. Kinderen mogen nog steeds gratis mee. In verband met Corona is de brug ook éénrichtingsverkeer. Na het oversteken van de brug moet je dus nog een hike maken richting de parkeerplaats. De kortste wandelroute is 4 kilometer. Een mondkapje hoef je op de brug niet op.

Bloemen langs de wandelroute van de Hangbrug Geierlay

Het natuurgebied waar je doorheen wandelt is prachtig en heel afwisselend. Je komt langs grote velden, maar door ook dichte bossen. Er kronkelen beekjes langs de rotsachtige en steile paadjes. Je hebt hier niet door dat je maar een paar uurtjes rijden van de Nederlandse grens bent.

Wij zouden een bezoekje aan de Geierlay Hangbrug zeker aanraden. Het is een toeristische trekpleister, maar wij vonden het niet overvol. Er zijn genoeg parkeerplekken en de wandelroutes naar de brug en in het bos zijn goed aangegeven. Wij hebben ons bezoek aan de hangbrug gecombineerd met een bezoek aan Cochem, dat zouden we je ook zeker aanraden.

Geierlay Hangbrug gezien van boven met de drone

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: