Genieten van de herfstzon op de Saharavlakte (Ommen)

Vlakbij Ommen ligt een grote zandverstuiving, die de naam Sahara heeft gekregen. Je kan hier prachtig wandelen, maar ook lekker picknicken of een stukje fietsen. Vandaag delen wij mooie wandelroutes met je. Lees je mee?

Wandelpad Sahara Ommen met zonneschijn door de bomen

Vroeger hoorde de Sahara tot het Landgoed Eerde. Doordat de grond kaal was door begrazing van schapen, ontstonden er grote verstuivingen. Deze vormden een gevaar voor de omliggende bewoners. De Baron van Pallandt besloot daarom bomen te planten, zodat het stuiven zou verminderen. Zo is het gebied zoals het nu is ontstaan.

Zandvlakte Sahara Ommen met bomen en zon

De Sahara is een zeer afwisselend gebied. Er is een zandvlakte met heuvels, maar ook een prachtig bebost gebied. Hier kan je fietsen en wandelen, maar er is ook een ruiterpad aangelegd. Heb je geen zin in iets actiefs, ga dan lekker picknicken op een van de vele picknickbanken die er staan. De hond mag ook mee, mits deze is aangelijnd.

Wandelpad Sahara Ommen met zon tussen de bomen

Een wandelroute die we je willen aanraden is de rode wandelroute. Deze route is ongeveer 5 kilometer lang, en is zeer afwisselend. Eerst wandel je een stuk over de zandvlakte, daarna ga je het bos door via heuvelige kronkelpaadjes. De kronkelpaadjes leiden je ook langs een mooi vennetje. De rode wandelroute is aangegeven met rode pijltjes.

Sahara Ommen wandelpad met zonneschijn

Wil je liever een langere wandeling lopen, dan kan je ervoor kiezen om de rode route te combineren met de blauwe of gele wandelroute. Deze wandelroutes hebben een ander startpunt dan de rode route, maar de routes kruizen elkaar wel. Je kan er zelfs voor kiezen om er één grote wandeling van te maken. Dit vergt alleen wat meer voorbereiding dan gewoon simpel de rode pijltjes volgen.

Plattegrond wandelroutes Sahara Ommen
een overzicht van de wandelroutes

Voor de start van de rode wandelroute kan je het beste parkeren aan de Eerderveldweg in Ommen. Hier kan je direct naast de Sahara parkeren. Parkeren is hier gratis. Bij de parkeerplek vind je ook informatieborden met uitleg over de omgeving. Veel plezier gewenst!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: