Genieten van de herfstzon op de Saharavlakte (Ommen)

Vlakbij Ommen ligt een grote zandverstuiving, die de naam Sahara heeft gekregen. Je kan hier prachtig wandelen, maar ook lekker picknicken of een stukje fietsen. Vandaag delen wij mooie wandelroutes met je. Lees je mee?

Vroeger hoorde de Sahara tot het Landgoed Eerde. Doordat de grond kaal was door begrazing van schapen, ontstonden er grote verstuivingen. Deze vormden een gevaar voor de omliggende bewoners. De Baron van Pallandt besloot daarom bomen te planten, zodat het stuiven zou verminderen. Zo is het gebied zoals het nu is ontstaan.

De Sahara is een zeer afwisselend gebied. Er is een zandvlakte met heuvels, maar ook een prachtig bebost gebied. Hier kan je fietsen en wandelen, maar er is ook een ruiterpad aangelegd. Heb je geen zin in iets actiefs, ga dan lekker picknicken op een van de vele picknickbanken die er staan. De hond mag ook mee, mits deze is aangelijnd.

Een wandelroute die we je willen aanraden is de rode wandelroute. Deze route is ongeveer 5 kilometer lang, en is zeer afwisselend. Eerst wandel je een stuk over de zandvlakte, daarna ga je het bos door via heuvelige kronkelpaadjes. De kronkelpaadjes leiden je ook langs een mooi vennetje. De rode wandelroute is aangegeven met rode pijltjes.

Wil je liever een langere wandeling lopen, dan kan je ervoor kiezen om de rode route te combineren met de blauwe of gele wandelroute. Deze wandelroutes hebben een ander startpunt dan de rode route, maar de routes kruizen elkaar wel. Je kan er zelfs voor kiezen om er één grote wandeling van te maken. Dit vergt alleen wat meer voorbereiding dan gewoon simpel de rode pijltjes volgen.

een overzicht van de wandelroutes

Voor de start van de rode wandelroute kan je het beste parkeren aan de Eerderveldweg in Ommen. Hier kan je direct naast de Sahara parkeren. Parkeren is hier gratis. Bij de parkeerplek vind je ook informatieborden met uitleg over de omgeving. Veel plezier gewenst!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: