De leukste cadeaus om te geven aan een avonturier

De decembermaand komt er weer aan en dat betekent: cadeautjes! Daarnaast is december voor veel mensen ook een hele drukke maand. Daarom geven wij jou de leukste en origineelste cadeautips voor een avonturier. We hebben ook gedacht aan verschillende budgetten. Hoef jij je om de cadeaus niet meer druk te maken!

Adventure in a Box

Weinig cadeaus zo dierbaar als een avontuur zelf. Bij Adventure in a Box koop je een verrassingsavontuur die ergens in Nederland beleefd kan worden. Je kan kiezen tussen een avontuur van één of meerdere dagen. Na bestelling ontvang je een box met daarin alle benodigdheden voor het avontuur in de natuur. Zo heb je iets leuks om onder de boom te leggen, maar kan er ook iets beleefd worden.

Voor meer info over Adventure in a Box kan je onze blog lezen die we er een tijdje geleden over schreven.

Cadeautip: Adventure in a box

Egelhuis

De avonturier voor wie jij een cadeautje zoekt is zeer waarschijnlijk ook een liefhebber van de natuur. En hoe leuk is het om de natuur heel dicht bij huis te hebben? Met een goed bereikbaar egelhuis in de tuin, is de kans groot dat er snel een egel komt overnachten.

Bij Natuurmonumenten vind je leuke egelhuizen en krijg zelfs korting als je al donateur bent. Voor een leuk egelhuis kan je ook bij veel tuincentra terecht. Ben je erg handig en creatief? Dan kan je er ook zelf een maken.

Geen goed bereikbare tuin of juist een balkon? Dan kan je ook een vogelhuis of insectenhotel cadeau geven.

Cadeautip voor avonturier: Vogelhuisjes

Boek met inspiratie

Een avonturier die niet op avontuur is, doet natuurlijk het liefst inspiratie op voor een nieuw avontuur. Waarmee kan dat nou beter dan een heerlijk boek? Onze aanraders zijn:

▪️ Wandellust van Cynthia Schultz, hierin worden gebieden gedeeld die de moeite waard zijn om te bezoeken voor een wandeling. Daarnaast staan er ook handige wandeltips in. De wandelgebieden zijn voornamelijk te vinden in Nederland. ▪️ Verliefd op Nederland en Verliefd op Europa van Roëll de Ram. Deze twee boeken staan vol met inspiratie voor een dagje weg, stedentrip of een langere vakantie. De boeken zijn ingedeeld in verschillende categorieën, zoals natuur, eten en musea en de tips zijn voorzien van prachtige foto’s. ▪️ Nederland Reisgids van Marlou Jacobs en Godfried van Loo. Een boek vol met inspiratie met niet zo standaard plekken in Nederland. Voorzien van mooie foto’s en duidelijke informatie. Ook zit er een gratis app bij waardoor je de tips nog makkelijker kan doen. ▪️ Mythische Runs in de Wereld van Lonely Planet. Een boek vol met de mooiste hardlooproutes over heel de wereld. Voorzien van mooie foto’s en praktische info. Van rondjes van een paar kilometer tot dagenlange ultra’s. In verschillende versies te krijgen, bijvoorbeeld ‘Hikes’, ‘Fietstochten’ en ‘Surfplekken’. ▪️ Wildkamperen van Luc Gesell. Een boek vol met inspiratie en informatie over wildkamperen. Voor kamperen met een busje, maar ook voor kamperen met een tent. Vol met prachtige foto’s waardoor je zelf direct ook op pad wil gaan.

Cadeautips voor avonturier: Avontuurlijke boeken

Reisdagboek of kraskaart

Een leuke manier om iemand een tastbare herinnering aan een reis te geven is een reisdagboek of een kraskaart. Beide zijn in vele versies te vinden. Zo kan je kiezen voor een landkaart van Europa of een ander gebied, maar ook van heel de wereld. Bij de onze zat ook een mooie stevige koker om de kaart cadeau te geven en te bewaren. Reisdagboeken zijn ook in vele formaten en uitvoeringen te vinden. Zo kan je een boekje kopen voor een hele reis, maar je kan ook kiezen voor een boekje waar alle stedentrips in bijgehouden kunnen worden. Hierdoor kan je je cadeau makkelijk aanpassen aan de ontvanger.

Reis- of natuurgids

Heeft de ontvanger een groot avontuur op de planning staan? Of weet je van een mooie reis op de bucketlist van de ontvanger? Wat dacht je dan van een reisgids van de betreffende bestemming? Dat is een persoonlijk en handig cadeau die zeker weten goed gebruikt zal worden. Of een natuurgids over een gebied of verschijnsel waar de ontvanger helemaal gek van is, bijvoorbeeld paddenstoelen, vogels of bergen.

Cadeautips avonturier: Reisgidsen

Tijdschriftabonnement

Een cadeau waar de ontvanger lang plezier aan kan beleven is een abonnement op een tijdschrift. Veel tijdschriften bieden een proefabonnement aan voor een leuke prijs, maar er zijn ook leuke outdoor-tijdschriften die voor een jaarabonnement niet veel geld vragen. Zo kan je voor €22,50 al een jaarabonnement + welkomstgeschenk op Bergen Magazine cadeau geven.

Cadeautip avonturier: Avontuurlijke en inspiratie tijdschriften

Handigheidjes voor op avontuur

Voor tijdens het avontuur is het fijn om een aantal dingen bij je te hebben. Op zonnige dagen is het fijn om een lichte zonnebril mee te hebben, die wel tegen een stootje kan. Een Goodr is dan een geschikt paar. In allerlei verschillende vormen en kleuren te krijgen en een goede prijs-kwaliteit-verhouding. De ontvanger zal er zeker weten blij mee zijn!

Op koude dagen (en voor sommige mensen alle dagen) is het fijn om een lekker bakje koffie of thee mee te nemen. Een thermosmok waarin je warme drank ook echt lang warm blijft is die van Bodum.

Een beetje cliché, maar vast iets wat goed uitkomt: een fijn paar wandelsokken. Wandelsokken zijn te vinden voor veel verschillende budgetten, en het is vast en zeker een cadeau die goed van pas komt.

Mocht je een cadeau zoeken voor een avonturier die vaak de wildernis in gaat en daar ook overnacht, kan je ook een zakmes cadeau geven. Daarvoor zouden we je aanraden om naar een speciaalzaak te gaan.

Cadeautips avonturier: Zonnebril en thermosmok

Campinggear

Een leuk en bruikbaar cadeau is misschien wel iets voor op de camping. Wat dacht je van een mooie lamp voor op de camping? Of als je budget wat groter is, is een Cadac Safarichef misschien wel het perfecte cadeau om te geven. Is de ontvanger al in het bezit van een mooi kooktoestel? Dan kan je er voor kiezen om bijvoorbeeld een Omnia oven te kopen. Dit is een ‘oven’ voor op een gasstel.

Weet je niet zo goed of jouw campingliefhebber nog wel iets nodig heeft voor op de camping? Een spelletje zal ook zeker goed ontvangen worden. Je kan kiezen voor een reiseiditie van een uitgebreid spel, zoals Monopoly. Je kan ook kiezen voor een normaal spel in een klein doosje, zoals Keer op Keer of Regenwormen. Dan neemt het zo min mogelijk ruimte in beslag in de kofferbak.

Cadeautips avonturier: Cadac safari chef

Uitnodiging voor een wandeling

Mocht je budget het niet toelaten om een cadeautje te kopen, maar wil je toch graag wat geven, denk dan eens aan een handgeschreven kaartje en nodig de ontvanger uit voor een wandeling samen. Neem een thermosfles met thee/koffie en wat lekkers mee en maak er wat gezelligs van. De leukste cadeaus hoeven niet veel geld te kosten. Samenzijn en moeite voor een cadeau doen is, hoe cliché ook, vaak veel meer waard! 🤍

Cadeautips avonturier: ingepakt cadeau

We hopen dat je wat gehad hebt aan onze cadeautips en dat je een fijne decembermaand tegemoet gaat! Mocht je zelf nog leuke tips hebben, laat het dan zeker weten!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: