Onze wintersport vakantie in Tirol, Oostenrijk

Afgelopen week was het dan eindelijk zover: we gingen op wintersport! Het huisje in Oostenrijk is uitgezocht en geboekt, de omgeving Tirol is online verkend en de skispullen zijn gekocht: tijd om te gaan. Hoe ons weekje was, inclusief onze tips, lees je hier!

Verblijf ‘Ferienwohnung Spielmann’

We verbleven deze week in Ferienwohnung Spielmann. Een knus vakantiehuis in Mühlbachl, een dorpje gelegen in het Wipptal. Het Wipptal is het gebied bij Innsbruck en de Brennerpas.

Het vakantiehuisje heeft meerdere slaapkamers, een badkamer, aparte WC, ruime keuken met vaatwasser en een gezellige woonkamer. De verhuurster van de woning is zeer gastvrij en vertelt graag over de omgeving.

Wij kwamen voornamelijk om te skiën. Het huisje ligt niet direct naast de piste, maar met een klein stukje rijden kan je in veel gebieden terecht. De gebieden die wij hebben bezocht zullen we hieronder delen.

Skiarena Bergeralm

Op ongeveer 10 minuten rijden vanaf het huisje is Skiarena Bergeralm. Het skigebied beschikt over 8 liften en 15 pistes. De pistes worden goed onderhouden en de skipassen zijn zeer betaalbaar. Bij de pistes is een oefenweide en een funpark, maar voor de geoefende skiër zijn er ook rode en zwarte pistes. Op het midden van de berg zijn restaurants met een terras, waar je ook gebruik mag maken van het toilet. Aan het begin van het skigebied is er voldoende parkeergelegenheid en een skishop. Hier kan je materiaal kopen en huren. Je parkeerticket kan je betalen met je skipas.

Aan de beginnende skiër (en snowboarder) zouden we dit gebied aanraden voor later in de week. Er zijn blauwe pistes, maar die waren bij ons vaak dicht of je moest eerst over de rode piste om bij de blauwe te komen. Op sommige dagen hangen er gondels in de hoogste lift. Dan kan je met de lift naar beneden, en kan je toch genieten van het mooie uitzicht over het Wipptal.

Skigebied Schlick 2000

Een gebied waar je als beginnende skiër je week uitstekend kan beginnen is Schlick 2000. Schlick 2000 beschikt over 11 liften en 21 pistes. Er zijn mooie blauwe pistes van helemaal boven, naar helemaal beneden. Is een blauwe piste te weinig uitdaging voor je, dan kan je hier ook voor een rode of zwarte piste kiezen. Wil je liever op de oefenweide blijven of genieten op een terras? Dan kan je je hier ook uitstekend vermaken.

Bij Schlick 2000 zagen we ook veel langlaufers, wandelaars en paragliders. Mocht dat iets zijn wat je leuk lijkt om eens te proberen, kan je ook in dit gebied terecht.

De liften in dit gebied gaan hoger dan de liften op de Bergeralm. De uitzichten zijn prachtig! Parkeren kan bij Schlick 2000 gratis. Ook hier zijn meerdere mogelijkheden tot koop en verhuur van materiaal.

Schilift Trins

Een perfecte plek voor een dagje skiën met beginners en kinderen is Schilift Trins. Voor een fijn prijsje kan je hier de hele dag skiën. Er gaat hier één sleeplift zo’n 500 meter omhoog. Vanuit daar kan je een paar verschillende routes naar beneden nemen.

De piste is lekker breed en ligt in een mooie omgeving. Parkeren kan voor de piste (betaald), maar ski’s huren is een stukje verderop. Rondom de piste is er een kleine ijsbaan en een plek om te sleeen. Bij de piste kan je ook iets te eten en drinken halen, wat je op het terras in het zonnetje kan nuttigen.

Nachtschifahren

Op alle plekken waar wij deze vakantie zijn geweest om te skiën, was er op bepaalde dagen ook de mogelijkheid om in de avond te skiën. De piste werd aan het eind van de dag weer helemaal in orde gemaakt, zodat er ‘s avonds weer een fijne piste was.

Wij zijn voor het nachtschifahren op de Bergeralm geweest. De skishop en het restaurant op de berg waren allebei open en rodelen was hier op de rodelbaan ook toegestaan. Er hing een super gezellig sfeertje.

Het verschilde per gebied op welke avond er geskied kon worden. Wel moest je in elk gebied extra betalen voor de liftpas in de avond. De liftpas voor de avond is in verhouding best prijzig, maar het is absoluut het geld waard door de unieke ervaring.

Andere activiteiten

Naast wintersporten, zijn er in Tirol ook veel leuke andere dingen te doen. De leukste tips delen we hier!

Natuur

Tirol staat bekend om haar mooie bergen en hikes. Gelukkig kan je hier in de winter ook prachtig wandelen. Ben je net als wij in het Wipptal? Dan kan je gratis sneeuwschoenen lenen van het toeristencentrum om een wandeling door de sneeuw te maken. Wil je niet perse door de sneeuw lopen, dan kan je ook de Trautson route wandelen. Deze route loopt langs een burcht en een stalen hangbrug. Vanaf de hangbrug heb je prachtig uitzicht over de bergen, dus de brug is zeker een bezoekje waard!

Hangbrug Trautson, Tirol, Oostenrijk

Rodelen

Heb je wel zin in sneeuw, maar zijn je benen het staan wel een beetje zat? Wat dacht je van een middagje rodelen? Bij de pistes die wij hebben bezocht zat een rodelbaan. De slee kan je voor een klein bedrag huren. Als je zelf een slee mee hebt, mag je gratis gebruik maken van de rodelbaan. Nog een leuke tip: bij de pistes waar ze nachtschifahren hadden, kon je ook gebruik maken van de rodelbaan ‘s avonds.

Wij hebben zelf rodelen als afsluitende activiteit van de week gedaan. Handschoenen en lekkere warme schoenen waren wel een must.

Alpen, Tirol, Oostenrijk

Stad & meer

Op nog geen half uur rijden van ons huisje lag de stad Innsbruck. We zouden deze stad graag nog eens bezoeken, maar hadden daar deze vakantie geen tijd voor. Mocht het weer eens slecht zijn, of mocht je niet alle dagen willen wintersporten, kan dit een leuke optie zijn.

Meer in de buurt van het stadje zelf is een groot outletcenter voor onder andere ski- en snowboardspullen te vinden. Mocht je tijdens de vakantie iets kapot maken of kwijtraken, kan je dit goedkoop weer aanschaffen.

Als restaurant voor een lekkere maaltijd na een actieve dag kunnen wij je ‘s Hoamat Platzl zeer aanraden. Het personeel is super vriendelijk, de porties zijn top en er is veel keus. En niet onbelangrijk: het smaakt heerlijk!

Wintersport, actiefoto skien

Genoten!

Zoals je hopelijk hebt kunnen lezen, hebben wij genoten van ons weekje wintersport. Wij hebben het erg gezellig gehad met de familie met wie wij op pad waren en we hebben super mazzel gehad met het weer.

Hopelijk gaan we volgend jaar weer op wintersport! Tips voor leuke bestemmingen zijn altijd welkom! En mocht je zelf nog gaan: veel plezier!

3 gedachten over “Onze wintersport vakantie in Tirol, Oostenrijk

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: