Dit nemen wij mee als we gaan trailen of hiken

Tijdens een lange trail of hike is het handig om een aantal dingen bij je te hebben. Denk bijvoorbeeld aan wat te drinken, maar ook een een camera kan leuk zijn. Wat wij zoal meenemen als we op pad gaan, lees je hier. We hopen dat je er wat inspiratie uit kan halen!

Disclaimer voor je begint aan dit artikel: wij lopen (nog) geen meerdaagse tochten. Wat er in onze rugzak zit, is dus voor maximaal een dag. Als je voor meerdere dagen op pad gaat, is het verstandig wat meer dingen mee te nemen.

Le Brevent Chamonix
Rugzak Osprey

Eten en drinken

Of we nou gaan trailen of hiken, we zorgen altijd voor voldoende eten en drinken onderweg. In ons trailtasje zit een waterzakje, tijdens een wandeling nemen we een fles mee. Voor warme dranken hebben we een Dopper. Hierin blijft de koffie gerust de hele dag warm. Zeker een aanrader als je nog een thermosfles zoekt.

Qua eten nemen we vooral veel makkelijke koolhydraten mee. Hierbij moet je denken aan fruit, maar ook mueslirepen en snoep. Voor tijdens een trailrun hebben we speciale sportgelletjes mee. We zorgen voor veel koolhydraten zodat we de bekende ‘man met de hamer’ zo min mogelijk tegen komen.

Trailrugzak bovenop een bergrug in de Alpen

Uitrusting

In het geval van wisselvallig weer of juist aangegeven veranderlijk weer, zorgen we voor extra kleding in onze tas. Zo kan een regenjasje goed van pas komen, maar ook een zonnebril. Als we veel regen verwachten, leggen we een handdoek en droge kleding in de auto. Hoeven we daar niet mee te slepen, maar kunnen we na onze trail of hike wel lekker opwarmen.

Voor onze uitrusting in onze rugzak zijn we momenteel nog op zoek naar poles. Deze zullen namelijk goed van pas komen tijdens de Matterhorn Ultraks die we deze zomer gepland hebben staan.

Trailrugzak tijdens een run door Praag Tsjechië

Gadgets en belangrijke documenten

We vinden het leuk om waar we zijn geweest vast te leggen op beeld. Zo hebben we een leuke herinnering voor later. Tijdens een hike doen we dit het liefst met onze drone of camera. Dit is nogal wat gedoe tijdens een trailrun, daarom hebben we dan een GoPro bij ons.

Onze mobiele telefoon hebben we ook altijd mee. Handig om een foto mee te maken, maar ook handig om bijvoorbeeld de weg te vinden als we die zijn kwijtgeraakt.

Af en toe nemen we ook een papieren kaart of een routeboekje mee, al proberen we veel routes alvast in ons horloge te zetten als GPX-route. Wat we zeker wel meenemen zijn onze pinpas en wat contant geld. Waarom we dat hebben hoeven we je vast niet uit te leggen 😉

Rugzak TheNorthFace op de Veluwe in Nederland

EHBO

We hopen van een aantal dingen die we mee hebben dat we ze nooit hoeven te gebruiken, maar better safe than sorry. Zo hebben we een stukje tape of een pleister mee tegen wondjes, maar ook een veiligheidsdeken mocht er wat ergers gebeuren. Van het zweten gaan sommige kledingstukken of een deel van de tas schuren, daarvoor hebben we Squirrels Nut Butter mee in handige mini-potjes. Mocht het lekker zonnig zijn, zit er ook een kleine verpakking zonnebrand in onze tas.

Rugzak The North Face op de Geierlay hangbrug in Duitsland Moezelgebied

Naast alles wat we in onze rugtas hebben tijdens een trail of hike, is het natuurlijk ook belangrijk dat we goede schoenen en kleding dragen. Dit verschilt per activiteit en de weersomstandigheden, maar die twee dingen moet je zeker niet vergeten als je zelf op pad gaat.

We hopen dat je inspiratie uit dit artikel hebt kunnen halen en we zijn benieuwd naar wat jij meeneemt als je op pad gaat!

Eén opmerking over 'Dit nemen wij mee als we gaan trailen of hiken'

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: