Sneeuwpret in de zomer: bezoek Mer de Glace

In het gebied van de Mont Blanc zijn talloze leuke activiteiten te doen. Een van de uitjes die wij deden was een bezoek aan Mer de Glace, de grootste gletsjer van Frankrijk. Mocht je ook een bezoek aan Chamonix op de planning hebben, lees dan zeker verder voor onze tips voor dit uitje.

Tijdens onze dagen in Chamonix werd ons een bezoek aan Mer de Glace aangeraden. Mer de Glace is de langste gletsjer van Frankrijk en de één na langste van het Alpengebied. De gletsjer is zo’n 12 kilometer lang. Op het diepste punt is de gletsjer 420 meter.

Je kan de gletsjer op meerdere manieren bereiken. Vanaf Chamonix kan je een hike maken naar boven, maar je kan ook met een schattig klein treintje omhoog de berg op. Dit treintje krult langs de berg richting de top. Onderweg naar boven kan je genieten van prachtige uitzichten.

Vanaf station Montenvers kan je weer een stukje naar beneden om dichterbij de gletsjer te komen. Je kan hier een liftje nemen, maar je kan ook wandelend. Het laatste deel naar beneden moet je sowieso lopen. Dit zijn bijna 600 traptreden naar beneden (en daarna weer naar boven).

Als je de 600 traptreden naar beneden hebt gelopen, kom je uit bij de gletsjer en een ijsgrot. Deze grot is niet 100% natuurlijk. De grot wordt uitgehakt door mensen, net als de sculpturen die binnen staan. Ondanks dat is het zeker de 600 traptreden naar beneden en daarna weer omhoog waard.

Tip! Het is behoorlijk koud in de ijsgrot. Een jas of vest mee voor in de grot maakt je bezoek veel aangenamer. Ook tijdens zonnig zomers weer.

Tijdens het traplopen beseften wij ons hoe groot de gletsjer eigenlijk is (en is geweest). Het lijkt vanaf het treintje alsof je er zo naartoe loopt en het kan aanraken. Zoals wel vaker met bergen was dat niet helemaal het geval. 🙈

Als je de grot en de gletsjer hebt bezocht kan je een drankje doen op het panorama-terras. Mocht je na het lopen van al die traptreden nog geen dorst hebben, kan je hier alsnog genieten van een uitzichtpunt.

Voor de reis naar beneden kan je weer terug met de trein, maar je kan ook naar beneden hiken. De kaartjes verschillen nauwelijks in prijs als je een enkeltje of een retourtje neemt, dus je kan ter plekke ook nog beslissen of je zin hebt om weer naar beneden te wandelen.

Tip! Voor gezinnen die een retourticket willen voor Mer de Glace kan een Family pass al snel voordelig zijn.

Wij zouden je een bezoek aan Mer de Glace zeker aanraden. In de zomer is het bijzonder om zoveel sneeuw en ijs te zien. De uitzichten onderweg naar de top zijn prachtig en het treintje is erg schattig. Zeker bijzonder om eens mee te maken.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: