Dagje uit: bezoek Kasteel Cannenburch in Vaassen

Op zoek naar een leuk uitje in Gelderland? Of een tussenstop tijdens je fietstocht over de Veluwe? Het stadje Vaassen is een leuke optie. Hier is genoeg te doen om je een dag te vermaken. Denk aan Kasteel Cannenburch en een terrasbezoek bij de molen. Onze tips lees je hier.

Vaassen valt onder de gemeente Epe en ligt aan de Oostkant van de Veluwe, in de buurt van Apeldoorn. In Vaassen kan je overal je auto gratis parkeren, tenzij er een evenement is. Tijdens een evenement betaal je het parkeertarief van het evenement. Onze tips zijn goed bereikbaar met de fiets of benenwagen. Je auto kan je dus gewoon laten staan. In Vaassen zijn de bezienswaardigheden goed aangegeven met bordjes.

Vooraanzicht Kasteel Cannenburgh, Gelderland, Vaassen, Veluwe

Kasteel Cannenburch

De trekpleister van Vaassen is Kasteel Cannenburch. Een kasteel uit de Middeleeuwen en is gebouwd op resten van een eerder kasteel.

Het kasteel is omringd door veel water en groen. Je mag wandelen in deze kasteeltuin tussen zonsopkomst en zonsondergang. De toegang hiervoor is gratis.

Kasteeltuin Kasteel Cannenburgh, Vaassen, Gelderland, Veluwe

Wil je graag een bezoek brengen aan het kasteel zelf? Check deze site voor openingstijden en tickets. Het kasteel is ingericht met originele spullen van eerdere eigenaren en bewoners, dus je reist voor eventjes terug in de tijd.

Op het terrein van het kasteel worden vaak leuke evenementen georganiseerd. Ook is hier een winkeltje en een horecagelegenheid te vinden.

Zijkant Kasteel Cannenburgh, Vaassen, Gelderland, Veluwe, Kasteeltuin

Daams’ Molen

In het centrum van Vaassen vind je Daams’ Molen. Dit is een korenmolen die in 1870 werd gebouwd. Ongeveer honderd jaar later was de molen ontzettend verwaarloosd en waren er plannen om de molen te slopen. Gelukkig stook de stichting Vaassens Molen daar een stokje voor. De molen werd gerestaureerd en draaide rond 1990 weer. Na de restauratie is de molen een aantal meter verhoogd, zodat de wieken, ondanks de bebouwing rondom, wind kunnen vangen en kunnen draaien.

De molen is op woensdag en zaterdag geopend voor bezoekers. Ook organiseren de molenaars door het jaar leuke activiteiten. Check hiervoor de agenda van Daams’ Molen.

In en om Daams’ Molen vind je Koffie- en Theehuys De Korenmolen. Hier kan je lunchen, high-tea’en en genieten van een ijsje. Het restaurant is ingericht in de sferen van eerdere molenaars.

Daams’ Molen in Vaassen, Gelderland, Veluwe, Korenmolen
Daams’ Molen

Lokaal Vaassen

In het kleine maar knusse centrum van Vaassen vind je een aantal gezellige tentjes met lokale producten. Zo ook Lokaal Vaassen. Het is naast een streekwinkel, ook een lunchroom. Je kan hier dus ook lunchen of genieten van een bakje koffie met een taartje. Een vers belegd broodje to go is ook geen enkel probleem en wordt vers voor je neus bereid. Zeker een fijne stop om je weer van wat energie voor de rest van de dag te voorzien.

Andere aanraders

Vaassen is niet groot, maar er is zeker genoeg om je een dag(deel) te vermaken. Naast bovengenoemde aanraders zou je ook een bezoek kunnen brengen aan de Dorpskerk. Een imposant gebouw midden in het centrum. Heb je de tijd om uitgebreid en luxe uiteten te gaan? Reserveer dan een tafeltje bij Aroma. Een Italiaans restaurant die is opgenomen in de Gault&Millau gids van 2022. Daarnaast is slenteren door een dorpje natuurlijk altijd goed, wie weet wat voor moois je tegen komt.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: