De leukste last-minute bestemmingen voor de feestdagen

De een kijkt er al maanden naar uit, de ander heeft er weinig mee. We hebben het natuurlijk over de feestdagen. Of je er nou op zit te wachten of niet, de feestdagen vieren op een andere plek dan thuis, is altijd bijzonder. Daarom hebben wij hier tips voor een lastminute tripje tijdens (of rondom) de feestdagen.

Hoewel we normaal graag op avontuur gaan richting een natuurgebied, kiezen we rondom de feestdagen vaak voor een mooie stad. Door alle lampjes en andere versieringen kom je hier extra goed in de feeststemming.

Warschau

Plein in Warschau met kerstversiering, huisjes en een schaatsbaan.
Plein in Warschau

Warschau is misschien niet de eerste stad die bij je op zou komen wanneer je denkt aan een stedentrip rondom de feestdagen. Zonde, want de hoofdstad van Polen heeft veel te bieden.

Onze leukste tips voor Warschau? Breng een bezoek aan het oude stadscentrum, ook wel het Stare Miasto. Hier vind je gezellige straatjes, vakwerkhuisjes en mooie pleinen. In de winter is het hier mooi versierd, is er een schaatsbaan en een grote kerstboom. Voor een uniek uitzicht beklim je het paleis van Cultuur en Wetenschap en kijk je vanaf 231 meter hoogte over de stad.

Warschau is een relatief goedkope stad en daarmee een goede budget optie voor tijdens de toch al prijzige feestdagen. Voor een fijn hotel, met lekker ontbijt en goede ligging kunnen wij Radisson Blu Sobieski Warsaw aanraden.

Parijs

Parijs is altijd een goed idee! En zeker rondom de feestdagen. De stad straalt normaal al magie uit, maar tijdens de feestdagen des te meer.

Goede redenen om tijdens de feestdagen te gaan in plaats van andere dagen in het jaar? De perfecte plek om een cadeautje voor onder de boom te shoppen of een lekkere champagne om het nieuwe jaar mee in te luiden te kiezen. Daarnaast zijn de prachtige gebouwen verlicht met de schattige verlichting en pakken winkelcentra en warenhuizen extra uit met de versiering.

Must-do wanneer je in Parijs bent is een boottocht over de Seine. Natuurlijk het liefst wanneer het buiten donker is. De lichtshow van de Eiffeltoren mag je ook zeker niet missen. Het mooiste uitzicht over de stad heb je vanuit de Montparnasse toren. ‘La douce France’ ervaar je het best in Montmartre, de wijk achter de Sacre-Coeur.

Uitzicht vanaf Montparnasse in Parijs, Frankrijk. Vanaf hier zien je onder andere de Eiffeltoren.
Uitzicht vanaf Montparnasse

Luxemburg

In Luxemburg krijg je het gevoel dat je een eind weg bent, maar in werkelijkheid ben je er zo. Daarom is Luxemburg een fijne bestemming voor een tripje tijdens de feestdagen.

Luxemburg heeft erg mooie natuur, maar ook Luxemburg stad is de moeite waard om te bezoeken. Je vindt hier bijvoorbeeld een paleis, waar je de wisseling van de wacht kan zien. In het centrum zijn meer mooie monumenten, pleinen en een kathedraal te vinden. Je kan ook een bezoek brengen aan de Kazematten.

Luxemburg is in de zomer erg mooi, maar wij hebben hier tijdens Oud & Nieuw ook erg genoten. Op een van de pleinen was een gezellige houten hut gebouwd, met een bar en zitplekken. Hier was het de hele avond erg gezellig. Tijdens middernacht was er een mooie vuurwerkshow. Zeker een aanrader.

Luxemburg

Nederland

Om tijdens de feestdagen er even lekker uit te zijn, hoef je niet ver weg. Ook in Nederland hebben we veel leuke plekken die je feestdagen extra feestelijk maken.

Denk bijvoorbeeld eens aan Tilburg. Hier houden ze wel van een feestje en gezelligheid. Dat is dan ook terug te zien aan de mooie stad. Er staan gezellige kerst stalletjes, een ijsbaan en mooie verlichting. Na een avondje feesten slaap je het lekkerst bij Mercure Tilburg, gelegen midden in het centrum.

In Hanzestad Zwolle geniet je van een knus centrum vol lampjes. Wandel hier de uitgezette Lichtbeeldenroute door het centrum of breng een bezoek aan de IJssculpturen in de IJsselhallen. Zo kom je zeker weten in de kerststemming.

Heb je geen zin in feesten, maar wil je vooral tot rust komen deze vrije dagen? Neem dan van Harlingen de boot naar Vlieland. Geniet hier van de uitgestrekte natuur en de gastvrijheid. Wandel of fiets over het eiland en wie weet spot je wel een zeehond. Lekker slapen en eten doe je bij Zeezicht.

Voor als je op pad gaat, maar ook als je thuis blijft: hele fijne feestdagen gewenst! Proost op vele avonturen in 2023!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: