Wandelen tussen de boomtoppen van de Hondsrug

In Drouwen, tussen Rolde en Gieten, kan je wandelen tussen de boomtoppen. Staatsbosbeheer heeft hier namelijk een Boomkroonpad gebouwd. Een ontzettend leuke plek om een wandeling over de Hondsrug te starten. Behalve wandelen, is er in dit gebied meer leuks te beleven.

Boomkroonpad Hondsrug

Het Boomkroonpad maakt onderdeel uit van het Buitencentrum Boomkroonpad. Naast het Boomkroonpad vind je hier een winkeltje van Staatsbosbeheer met souvenirs en andere leuke spulletjes, een grote speeltuin, de start van meerdere wandelroutes en een restaurantje.

Boomkroonpad uitzichttoren

Boomkroonpad

Het Boomkroonpad is niet alleen leuk, maar ook informatief. Het Boomkroonpad start bij de ‘wortels’ van de boom. Hier zie je hoe een boom zich wortelt in de grond. Vanaf dan klim je steeds een stukje hoger, tot je op het echte Boomkroonpad bent. Op dit pad loop je zigzaggend tussen de boomtoppen door. Onderweg kan je op verschillende plekken lezen welke dieren er leven. Vanuit het Boomkroonpad kan je ook een uitkijktoren beklimmen.

Je hebt toegang tot het Boomkroonpad met een entreekaartje. Bij het kopen van een entreekaartje moet je kiezen uit een tijdslot. Hierdoor wordt het niet te druk op het pad.

Nadat je het Boomkroonpad hebt afgelegd, kan je met een trap weer naar beneden. Je komt niet op dezelfde plek uit als waar je bent gestart.

Wandelpad na Boomkroonpad

Wandelen bij het Boomkroonpad

Het einde van het Boomkroonpad, is de start van verschillende mooie wandelroutes. De lengte van de wandelroutes variëren van 3 kilometer tot en met 16 kilometer. Zo is er voor de iedere bezoeker wel een geschikt pad te vinden. Voor elke wandeling is een gratis folder te krijgen bij het buitencentrum. Hierin staat de route, maar ook informatie over het landschap waar je doorheen wandelt.

De wandelroutes zijn goed aangegeven met routebordjes, je kan dus ook op stap zonder een informatieboekje. De wandelingen zijn divers en groen. Je wandelt door bossen, langs vennen en door de heide.

Wandelpad na Boomkroonpad

Andere activiteiten

Naast wandelen over de wandelpaden en het Boomkroonpad, is er bij het Buitencentrum Boomkroonpad nog veel meer leuks te doen. Zo is er voor kinderen een grote speeltuin, maar ook een kabouterroute. Er is een groot insectenhotel, en ook een muur vol vogelhuisjes. Wil je thuis ook een fijne slaapplek voor je lievelings vogel? Breng dan een bezoek aan de winkel van Staatsbosbeheer. Hier vind je nestkastjes, maar ook souvenirs. Heb je na al dat wandelen en spelen trek gekregen? Of moet je even wachten tot de start van jouw tijdslot? Strijk dan neer op het terras van Bospaviljoen de Woudstee.

Boomkroonpad wandelpad door de bomen


Belangrijke informatie Boomkroonpad

Een kaartje voor het Boomkroonpad kan je kopen bij het winkeltje van Staatsbosbeheer of online. De entreeprijs voor een volwassene is €4,50 en voor kinderen is de entree €2,25. Als je je kaartje online bestelt, krijg je korting.

Je vindt het Boomkroonpad aan de Steenhopenweg 4 in Drouwen. Er is hier voldoende parkeergelegenheid. Parkeren is hier gratis.

Het Boomkroonpad is niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn. Het gebied rondom het buitencentrum, zoals de speeltuin en het restaurant, zijn wel toegankelijk voor rolstoelen en kinderwagens. De wandelroutes zijn helaas niet geschikt.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: